Трима руски управници имат статут на постоянно пребиваващи в България. Това се

...
Трима руски управници имат статут на постоянно пребиваващи в България. Това се
Коментари Харесай

Руски управници се оказаха постоянно пребиваващи у нас

Трима съветски управници имат статут на непрекъснато пребиваващи в България. Това се споделя в обява на уеб страницата " Русский екран ", който разгласява лист с представители на съветския хайлайф,  които са с непознато поданство или право на дълготрайно престояване в други страни. Министърът на труда и обществената отбрана Максим Топилин, зам.-министърът на културата Николай Овсиенко и префектът на Югоизточния административен окръг Андрей Цибин имали документ за непрекъснато престояване в България.

" Не е належащо да се споделя, че няма нито един жител на " братска Венецуела " измежду тях, само че има доста хора с " противников " паспорти на страните от НАТО ", разяснява още съветското издание.

" Нямаме отношение по въпроса. Обърнете се към Министерство на вътрешните работи, то е отговорно за издаването на такива документи ", разясниха пред " Сега " от правосъдното министерство, потърсени за повече информация за тримата руснаци. От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи пък желаеха въпросите да бъдат заложени документално по Закона за достъп до социална информация (ЗДОИ), защото те засягат  " персонални данни " и нямало по какъв начин те да бъдат изнесени по телефона. " Сега " изпрати въпросите си по имейла, като попитахме на какво съображение тримата руснаци са получили статута на непрекъснато пребиваващи и по кое време се е случило това. 

" Българската общност би трябвало да бъде осведомена дали оповестеното в съветските уеб сайтове, както и у нас, дава отговор на истината ", разяснява пред " Сега " евродепутатът Александър Йорданов, който бе от малцината български политици, взели отношение по тематиката. " Институциите дължат отговор на обществото на какво съображение тези съветски жители са получили статут на непрекъснато пребиваващ. Важно е както за българското, по този начин и за съветското общество да бъде избегнато подозрението, че това е станало посредством превеждането на някакви суми пари, т.е. по тези членове от закона, които плануват съответния жител да направи вложения в България в големи размери ", добави Йорданов.

По закон право на непрекъснато престояване може да се получи, в случай че чужденец е вложил в България над 1 000 000 лева . или пък в случай че ги е вложил в банка. Същото важи и в случай че огромен предприемач внесе поне 500 000 лв. в капитала на българско комерсиално сдружение, като по този метод е разкрил най-малко 10 работни места.

Статут на непрекъснато пребиваващ  може да бъде получен и от чиновник, който прави активност по осъществяване и/или поддържане на предпочитан за България капиталов план.

ИМЕНА

Според оповестения онлайн лист измежду членовете на съветското държавно управление с право да обитават дълготрайно в чужбина са още вицепремиерът Дмитрий Козак (Швейцария), вицепремиерът Олга Голодец (Италия), министърът на индустрията и търговията Денис Мантуров (Испания), зам.-министърът на индустрията и търговията Георгий Каламанов (Великобритания), зам.-министърът на икономическото развиване Азер Талибов (Франция), зам.-министърът на финансите Алексей Лавров (Италия), зам.-министърът на естествените запаси и екологията Мурад Керимов (Кипър).

От документа се вижда още, че депутати от Думата са с американско поданство - Вячеслав Фетисов и Вячеслав Никонов, Александър Ремезков е с американска зелена карта, а Николай Борцов - с английско поданство. Десетина членове на Съвета на федерацията имат чуждо поданство или право на престояване в чужбина, най-вече във Франция, Англия и Кипър.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР